Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЧИ СКОРИСТАЄТЬСЯ УКРАЇНА ЧЛЕНСТВОМ В РАДБЕЗІ ООН?

Наприкінці минулого тижня в ході засідання Генеральної асамблеї ООН обрано п’ять непостійних членів Радбезу ООН на період 2016—2017 років.

Україна увійшла в цю п’ятірку.

Увійти до складу ООН на правах непостійних членів претендували Україна, Єгипет, Сенегал, Уругвай, Японія. Ці країни раніше були схвалені регіональними групами і йшли на вибори без конкурентів. При обранні нових непостійних членів Радбез покидають Йорданія, Нігерія, Литва, Чад та Чилі.

Відсутність суперників ще не означала, що перемога була забезпечена, хоча шанси зазначених країн були дуже високі. Для обрання в Раду безпеки, як і в будь-який інший основний орган ООН, країна повинна була пройти через процедуру таємного голосування. Це необхідно було, навіть якщо вона заручилася підтримкою своєї регіональної групи і не мала суперників, повідомляє Радіо ООН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якби кандидат не отримав дві третини голосів в першому раунді, то мав би відбутися другий і далі – ​за складними процедурними правилами.

Україна за свою історію вже тричі була непостійним членом Радбезу ООН – ​в 1948–1949 роках, 1984–1985 роках, а також в 2000–2001 роках.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності