Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чи відкривали в ІІ-Світову в Канцелярії Рейху візи радянським туристам (Штірліца не рахуємо) і навпаки?

З 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для громадян Російської Федерації. Два тижні до цього таке рішення схвалив уряд з подачі президента Володимира Зеленського.

Україна поступово ускладнювала в’їзд росіянам від моменту анексії Криму та початку війни на Донбасі у 2014 році.

Спочатку замість внутрішнього почали вимагати закордонний паспорт, росіянам влаштовували ретельні перевірки на кордоні, але на запровадження віз до повномасштабного вторгнення Україна не наважувалась.

Після 24 лютого росіянам і так було досить складно законно потрапити до України – тим більше, що всі наземні пункти пропуску з Росією та Білоруссю офіційно закрили.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українське посольство та консульства в Росії з початком вторгнення не працюють.

МЗС за кілька днів після рішення уряду вказало, що російські громадяни в самій Росії за українськими візами зможуть звертатися до центрів зовнішнього постачальника послуг.

Це звична практика для багатьох країн – передавати видачу віз на “аутсорс”.

Зараз Україна визначила такою компанією міжнародного оператора VFS Global, яка має приймати документи у восьми російських містах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Калінінград, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону та Самара.

І ось уже перші 10 громадян РФ подали звернення на отримання української візи, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

“Шість – на короткострокові візи та чотири – на довгострокові, з метою возз’єднання із сім’єю”, – уточнив він.

Ось як раніше красиво говорив очільник уряду України: “Остаточно розриваємо будь-які зв’язки з Росією. Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави”, – так аргументував запровадження віз керівник уряду Денис Шмигаль 17 червня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“МЗС з самого початку повномасштабної війни виступало за візовий режим з РФ. Ми готові імплементувати рішення з 1 липня, технічні можливості у нас є”, – запевнив ВВС News Україна речник МЗС Олег Ніколенко.

ВИ ПРО ЩО, ЛЮДИ? – коментують у соцмережах.  – А ТЕПЕР ХТОСЬ УЯВЛЯЄ СОБІ В РОКИ ІІ-СВІТОВОЇ ВІЙНИ, ЩОБ В КАНЦЕЛЯРІЮ РЕЙХСТАГУ ХТОСЬ ПРИНІС ДОКУМЕНТИ НА ВІДКРИТТЯ НІМЕЦЬКОЇ ВІЗИ ДЛЯ БУДЬ ЯКОЇ РАДЯНСЬКОЇ ЛЮДИНИ, ЧИ НАВПАКИ – НА ЛУБЯНКУ ДО БЕРІЇ ПРИНЕСЛИ ДОКУМЕНТИ НА ВІЗУ ДЛЯ КІЛЬКОХ НІМЕЦЬКИХ ТУРИСТІВ? 

Хочааа… не забуваймо, що росія поки не оголошувала Україні війни, тому для українців й далі триває АТО чи ООС, а для кацапів це “спеціальна військова операція”…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності