Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Чи вплине електронний акциз на ціну і якість алкоголю

Вже цієї осені Міністерство цифрової трансформації України планує запустити електронну акцизну марку. Розпочнуть з алкогольної продукції. Про це заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.  

«Запускаємо великий антикорупційний проєкт е-Акциз, щоб подолати мільярдну корупцію в цій сфері та вивести ринок акцизів з тіні.

Вже восени Мінцифра разом з Державною податковою службою запустять електронний акциз та електронну марку. Це суттєво спростить процес замовлення, обліку та сплати марок для виробників та експортерів.

Що важливо, кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення. У рамках першого пілоту — алкогольна продукція», — написав Борняков на своїй сторінці у Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Прозора екосистеми обігу підакцизних товарів за рахунок впровадження віртуальних марок сприятиме подоланню корупції завдяки мінімізації впливу людського фактору. Крім того, дозволить посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні та створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими чи незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами», – додає заступник міністра цифрової трансформації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності