Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чи врятує 3D-принтер киян від ракетних ударів (фото)

Українська архітектурна студія Makhno Studio представила проєкт зупинки-укриття, яку надрукують на 3D-принтері і встановлять у Києві.

Про це повідомив засновник студії Сергій Махно.

Стверджується, що зупинка здатна захистити людей від обстрілів та уламків збитих повітряних цілей.

«Ключовим є те, що проєкт продукується за технологією 3D-друку, це дозволяє дуже швидко виготовляти й масштабувати зразки на всю територію країни», – розповів Махно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Бетонна суміш для будівництва зупинки-сховища пройшла ретельні випробування на міцність та здатність захистити від уламків. А футуристичний інноваційний дизайн зупинки впишеться у будь-який міський ландшафт», – додав він.

«Перша така зупинка вже незабаром має з’явитися в Києві, далі за сприяння місцевих влад, громад і партнерів проєкт може бути масштабовано», – зазначив архітектор і закликав до співпраці комерційні та некомерційні організації, аби забезпечити такими зупинками якомога більше міст.

Нагадаємо, що на цьому тижні столичні правоохоронці викрили ще дві схеми заволодіння та розтрати бюджетних коштів на ремонті укриттів у Києві.

Київська міська прокуратура висунула 28 позовів через незадовільний стан сховищ у столиці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кияни зареєстрували дві петиції, які пов’язані з незадовільною роботою голови КМДА Віталія Кличка в напрямку облаштування столиці укриттями та їх безперебійною роботою, що привело до загибелі людей на вулиці у ніч на 1 червня під час чергової атаки на Київ. Перша передбачає відсторонення Кличка від посади Голови КМДА на період проведення досудового розслідування. Друга – звільнення Кличка Віталія Володимировича з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності