Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Чи зупинить вирубку лісів виготовлення паперу з опалого листя

В Житомирі виготовили пробну партію паперу за технологією українського студента із Закарпаття Валентина Фречки, який виграв гран-прі конкурсу винахідників у США. Від винаходу то отримання першої промислової партії пройшло два роки

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал .593c02adbdd325ea13825aec310fdbde-wide-big

Зробити пробну промислову партію паперу з опалого листя погодилися лише у Житомирі, де на місцевому підприємстві виготовили упаковки для яблук, яєць, трубочки та кришки. Відтепер Валентин Фречка проводить на виробництві увесь вільний від занять час.

Подрібнене й очищене листя варять у гігантських чанах, після чого отримана маса на конвеєрі втрачає вологу, розтягується і стає або гладким папером, або набуває потрібної форми в сусідньому цеху, де з неї роблять екологічне пакування для продуктів. У процесі виробництва сировина розігрівається лише до 40 градусів, тож жодна шкідлива речовина не виділяється в повітря.

Виготовлення паперу з опалого листя вирубку лісів не зупинить, а ось спалення восени людьми опалого листя – можливо, при умові, що це листя у людей купуватимуть, інакше їх й далі штрафуватимуть, а вони все рівно палитимуть. Така вже людська натура.

Цікаво, що з 1 га промислових конопель виготовляється паперу як із 10 га лісу…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності