Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ДАНИНУ почнає платити Африці ЄС, – тільки щоб не було нашестя мігрантів

Європейський Союз готовий надати Тунісу допомогу на загальну суму понад 1 мільярд євро в обмін на покращення прикордонного контролю та заходи проти контрабанди людей, «як тільки буде досягнуто необхідної домовленості». Усе майже як 1700 років тому, коли Рим почав платити племенам варварів на своїх східних теренах, щоб ті не перетинали його кордонів і не оселялися там… Що з того вийшло, знаємо… 

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає Politico.

Єврокомісія розглядає можливість надання макрофінансової допомоги в розмірі до 900 млн євро, і «в якості негайного кроку ми могли б надати до 150 млн. євро бюджетної підтримки прямо зараз», сказала фон дер Ляєн в неділю на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні і прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте під час візиту до Тунісу.

Після зустрічі з президентом Тунісу Каїсом Саїдом у столиці країни фон дер Ляєн оголосила, що вони разом працюватимуть над «всеосяжним п’ятикомпонентним пакетом», який включає «збільшення торгівлі та інвестицій» і «взаємовигідне енергетичне співробітництво».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЄС також готовий надати Тунісу 100 мільйонів євро на управління кордонами, пошуково-рятувальні роботи, заходи з боротьби з контрабандою та інші ініціативи, спрямовані на вирішення проблеми міграції, сказала фон дер Ляєн.

Напередодні зустрічі Саїд заявив, що його країна не погодиться стати прикордонником для інших країн, відвідавши портове місто Сфакс, основний пункт відправлення мігрантів, які намагаються дістатися Італії на човнах.

Італія вже давно хотіла мати більше варіантів, куди вона може відправляти шукачів притулку, яким було відмовлено, але інші заперечували, стверджуючи, що ЄС не може відправляти людей до країн, які не в повній мірі поважають права людини.

Вродовж доби бегерова служба та гуманітарно-рятувальне судно Італії допомогли зберегти життя 109 мігрантам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В неділю, 16 квітня, берегова охорона Італії врятувала майже 600 мігрантів, що перебували на тральщику в Середземному морі.

За перші три місяці 2023 року в центральному Середземномор’ї загинув 441 мігрант чи біженець.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності