Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ДБР тільки тепер провело обшуки у родини Тараса Козака…

По двох місяцях відкритої війни Росії проти України Державне бюро розслідувань нарешті таки обшукало нерухомість, що належать підозрюваному у держзраді Тарасу Козаку.

Цю інформацію підтвердила речниця територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Тетяна Муравель.

«Я можу тільки підтвердити, що обшуки проводяться. Більше інформації тільки після завершення обшуків», – повідомила Тетяна Муравель.

У Сокільниках на одній вулиці розташовані два будинки, один із яких належить Тарасу Козаку, а ще один – його колишній дружині Руслані Козак. У них є двоє спільних дітей, зокрема донька, яка після навчання у Швейцарії мешкає у Лондоні, про що недавно розповіли «Наші гроші. Львів». Обшуки проводили у будинку, який належить саме Тарасу Козаку. Інформації щодо другого будинку немає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом ДБР повідомило, що проводить обшуки у родичів народного депутата України Віктора Медведчука та нардепа Тараса Козака у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар’єрах у Львівські області.

Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Нагадаємо, Тарасу Козаку у травні минулого року повідомили про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму. Наразі Козак перебуває у міжнародному розшуку.

Мама Тараса Козака Софія Козак та його брат Богдан Козак є власниками готельно-відпочинкового комплексу «Наварія-Нова» біля Львова. Софії Козак також належить кафе «Зустріч» на вулиці Хмельницького у Львові. Вона має частку й у кількох підприємствах, заснованих відомою фірмою «Керамбуд». Це підприємство належить Богданові Козаку та Сергію Медведчуку, братові Віктора Медведчука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Братам Козака і Медведчука належить ТОВ «Бетонбуд». А крім того, Богдан Козак також є співвласником ринку «Галицьке перехрестя», будівельних компаній «Будімекс» та «Атлантбуд-всесвіт». Йому належить фірма «Зелений Бір», що в Брюховичах біля Львова володіє 5 га землі.

20 січня цього року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило проти Козака санкції. Вони передбачають заморожування всіх активів і майна підсанкційних осіб на території США, а також заборону американським фізичним і юридичним особам здійснювати будь-які фінансові або інші операції з такими особами.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності