Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Дефолт у США може настати у жовтні, – адміністрація Байдена, браво!

США незабаром можуть опинитися у величезній «борговій ямі». Через що держава не зможе здійснювати соціальні виплати і оплачувати кредити.

Про це пише Washington Post.

Глава Міністерства фінансів США (US Treasury) Джанет Йеллен 28 вересня направила лист лідерам Конгресу. У ньому вона застерігає законодавців, що 18 жовтня США дійде до «боргової стелі», що може призвести до дефолту країни.

18 жовтня офіційний Вашингтон може не мати коштів на соціальні виплати громадянам. Вирішити можливий колапс може тільки одне-зняття Конгресом обмеження на залучення коштів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерка пояснює, що навіть наближення до цієї дати може мати катастрофічні наслідки і призвести до фінансової кризи. Джером Пауелл, глава Федерального резерву, також закликав Конгрес прийняти зміни вчасно, щоб уникнути дефолту.

Раніше ми писали, що китайська економіка, перевантажена боргом в обсязі майже 300% ВВП, зараз на межі своєї першої великої корпоративної кризи. Масштаб прийдешньої катастрофи можна зрівнятися з банкрутством Lehman Brothers в 2008 році.

Другий в Китаї за обсягами будівництва девелопер Evergrande, що має 200 тис. постійних співробітників і залучає на будівництва до 3,8 мільйона чоловік, стрімко рухається до дефолту за боргом, загальний обсяг якого становить 300 млрд доларів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності