Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Демократичний діалог влади та мітингувальників під стінами ВР кулаками та кийками

Сьогодні вранці, 19 червня, поблизу будівлі Верховної Ради відбулася акція протесту ветеранів війни у Афганістані, ветеранів АТО, шахтарів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Основними вимогами мітингувальників є скасувати монетизацію пільг на проїзд, збільшити компенсацію інвалідам, а також виділити 6 мільярдів гривень на розвиток вугільної промисловості в країні.200005fcb8bc38678919af4390104bb0

Як наслідок, замість того, щоб почути голос своїх громадян, влада вислала до мітингувальників загони поліції, а далі все пройшло по типовому для останніх років “демократичному сценарію”, в результаті якого поблизу будівлі Верховної Ради постраждали щонайменше три людини. За словами начальника київської поліції Андрія Крищенка, одна людина постраждала від газового балончика, а інші отримали травми під час бійки.

Крищенко додав, що після проведення тесту з’ясувалося, що затриманий мітингувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння, що є також типовим виправданням правоохоронців у таких ситуаціях. За його головного столичного поліціянта, на площі Конституції біля Верховної Ради нарахували близько тисячі мітингувальників, а ситуація є спокійною і контрольованою. Хоча, як видно з відео, протестувальників було значно більше

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що в результаті зіткнень біля парламенту постраждали 8 поліцейських і 3 цивільних. За його словами, провокаціями займалися до 15 осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності