Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

День Захисника України ГЕНДЕРНО перейменовано, – ВР

Верховна Рада перейменувала державне свято День захисника України на День захисників і захисниць України.

Відповідний законопроєкт №2325 “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України” підтримали 317 народних депутатів.

Закон перейменовує державне свято День захисника України, яке відзначається 14 жовтня, на День захисників і захисниць України.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення закону сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу на рівні державного свята.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, починаючи з 14 жовтня 2014 року в Україні щорічно відзначається День захисника України.
Це свято було започатковане Указом Президента України №806/2014 від 14 жовтня 2014 року.

Цікаво, чому не було просто назвати Днем “захисників”, запитують у мережах люди, адже у цьому у слові в множинному числі хіба тільки фанатичний гендер побачить одностатеву приналежність і буде вимагати додатково ще й “захисниць”? ..

Наступним, мабуть, вимагатимуть замінити слово “Батьківщина”… може, на “трансгендерленд”?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності