Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Депутати бояться народних рад

Минулотижневе засідання Громадської ради «Майдан» тривало майже три години. У засіданні взяло участь ні мало, ні багато 64 активісти.

Першим рішенням, що прийняла ГР «Майдан» було перейменування громадської ради на «Народну раду Івано-Франківської області».
Також на засіданні постановили змінити чисельність ради з 114 чоловік на необмежену. Це пов’язано з тим, що «Народна рада Івано-Франківської області» не буде реєструватись ані як дорадчий орган при облраді, ані як громадська організація.
Народна рада Івано-Франківської області відтепер повинна  функціонувати як орган прямого народовладдя.
Чи не найголовнішим з питань, що того дня розглядалися, було створення люстраційної комісії. Цей орган буде займатись вивченням біоргафії, збором інформації та відбором членів Народної ради. Також люстраційна комісія слідкуватиме за роботою держслужбовців та депутатів.
Цікаво, як проходитиме люстрацію герой нещодавнього скандалу перший заступник голови обл-ради О. Левицький? Чи знову для нього все «обійдеться легким переляком», як на останній сесії облради, якщо «люстуватимуть» свої?
На засіданні «Народної ради Івано-Франквської області» були присутні депутати обласної ради. Їх цікавило, чи присутні присутні на засіданні представники з районів, які, довідавшись, що у Народній раді дійсно присутні представники області, повели себе не однозначно. Зокрема, депутат облради Василь Попович вийшов з зали, а депутат Микола Зелінський заявив, що громада не є «Народною радою», бо народна рада – це міжфракційне депутатське об’єднання!..
Чому ж так депутатів бентежить «Народна рада», яка представлена громадою області? Невже бояться поступитися людям (народу) владою?
Отож, замість Громадської ради «Майдан» отримали «Народну раду Івано-Франківської області», а як вона працюватиме далі… знову мусимо сказати, що покаже час…
Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності