Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Депутати: Постанова про Донбас – національна зрада

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у понеділок підписав постанову парламенту про визнання окремих територій Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими, повідомляється на сайті Ради.

Парламент прийняв цю постанову 17 березня. Документ вступив у силу наступного дня після його опублікування – 18 березня.

У ході розгляду документа в парламенті 17 березня голова Верховної Ради Гройсман зазначив, що цією постановою визнаються «тимчасово окупованими окремі райони, міста, селища і села Донецької та Луганської областей, в яких у відповідності з законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, до моменту виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України і відновлення повного контролю України за державним кордоном України».

Перед голосуванням спікер погодився внести в текст зміни, запропоновані лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком. При цьому точне формулювання Гройсман не озвучив.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно стенограмі засідання парламенту, Ляшко перед голосуванням запропонував «виключити з тексту постанови посилання на закон про особливий порядок господарювання на цих територіях», а внести формулювання про «виведення з цієї території незаконних військових формувань, а також Російських Збройних сил, які зараз на нашому Донбасі».

«Давайте не ховати правду, там російські війська, про це неодноразово заявляла українська влада, так треба і писати. Про виведення з окупованої території Донбасу незаконних збройних формувань, російських збройних формувань, складення зброї та перекриття кордону. Ось тоді тільки це буде звільнення від окупації, а якщо ви боїтеся назвати, що там є російські війська, то тоді не говоріть людям, що ви звільняєте цю територію», – сказав Ляшко.

Під час голосування лідер фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк також закликав проголосувати за постанову з урахуванням пропозиції Ляшко.

«Сьогоднішня дата увійде в історію українського парламентаризму як один з чорних днів. Рада проголосувала за закон про особливий порядок самоврядування окремих районів Донецької і Луганської областей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цей закон легалізує терористів і сприяє реалізації плану Путіна. Радикальна партія виступила категорично проти цієї здачі наших територій», – Олег Ляшко в соцмережі Facebook.

P. S. Порошенко готовий допустити Захарченка і Плотницького до виборів на Донбасі.
Про це президент заявив в ефірі телеканалу «Інтер». За його словами, він буде готовий допустити лідерів терористів до участі у місцевих виборах у Донецькій та Луганській областях, за умови, якщо вони будуть проведені згідно з українським законодавством.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності