Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Депутати-Свободівці стурбовані тим, що їх мобілізують

Обранці місцевих рад Прикарпаття від ВО «Свобода» надзвичайно стурбовані, щоб не сказати «перелякані», тим, що дехто з них уже попав під мобілізацію…

Що є притаманним для цієї партії, так це те, що свободівці відразу угледіли в мобілізації їхніх депутатів до війська ледь не «жидо-масонську» змову влади супроти проти них, з метою покласти на фронті якомога більше «бізнесмен-націоналістів»? І відразу здійняли галас, що, мовляв: найбільше мобілізують зараз чомусь саме депутатів з їхніх лав.

Так вони наводять приклад по Івано-Франківській міськраді, що нараховує 59 депутатів, і відкіля сьогодні мобілізовано трьох обранців – Андрія Гнатіва, Петра Гавриша та Михайла Малярчука. І всі троє – свободівці.

Та, здається, що прикарпатські «патріоти» забули, що саме члени їх партії становлять сьогодні більшість чи не у всіх радах Галичини, до котрої відноситься й Прикарпаття. А Івано-Франківська міська рада саме і є одним з прикладів, де вони мають не просто переважаючу більшість голосів, а займають понад 50% депутатських місць у списку…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При такій простій арифметиці воно й не дивно, що першочерговий жереб за збігом математичних обставин випадково пав саме на них.

Тому у військовому комісаріаті Івано-Франківська й запевнили, що це виключно співпадіння. Також ці депутати мають війсь­ко­во-облікову спеціалізацію, необ­хідну під час мобілізації.

«Працювали з депутатами, тими, які підлягають мобілізації. Так виявилося, що у нас найбільша фракція має таких чоловіків, тут політичного підтексту немає», – наголосив в. о. міського комісара Ігор Сорокопуд.

Слід зазначити, що подібного галасу свободівці уже й наробили довкола мобілізації колишнього (!) віце-спікера Верховної Ради попереднього скликання Руслана Кошулинського та ще двох колишніх нардепів також попереднього скликання від цієї партії Маркіян Лопачака й Олексія Кайда.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але й тут довкола чого було здіймати «хай»? Адже усі вони «колишні», а сьогодні – такі ж прості смертні, як й усі інші люди. Чи екс-доступ «до державного корита» зробив їх непідвладними Закону? Чи сцена Майдану зробила вчителя фізкультури Лопачака, спортсмена і чоловіка олімпійської чемпіонки Кайду та «кухаря» старательської артелі Кошулинського непридатними до служби?

Подейкують, що тільки колишній віце-прем’єр Олександр Сич, випускник «кузні кадрів КДБ» – історичного факультету Івано-Франківського педінституту, який по закінченні ВНЗ проходив строкову службу в ЗС СРСР молодшим офіцером в надсекретній військовій ракетній частині у смт. Делятин на Прикарпатті, під мобілізацію не попадає за станом здоров’я – кажуть, що травма хребта?..

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності