Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Державна зрада у Запорізькому національному університеті?!

В Запорізькому національному університеті вирішили ліквідувати кафедру української мови.

Працівникам розіслали попередження, що з 31 серпня вони звільнені. Таким повідомленням поділилася доцент кафедри Світлана Сабліна.
Ось такий «лист щастя» отримала сьогодні. Шок. Лють. І 23 роки роботи коту під хвіст….» – написала вона в соцмережі.
В повідомленнях написано: «Адміністрація ЗНУ попереджає, що згідно наказу № 269 від 28.052014 р. кафедру української мови буде ліквідовано, Вашу посаду буде скорочено 31.08.2014 р. і Вас буде звільнено за п. 1 ст. 40 КЗпП України, у зв’язку зі скороченням штату працівників. Ректор М. О. Фролов»
У відповідь на розпитування людей Сабліна пояснила, що українську мову не викидають з університету, а планують включити її в кафедру слов’янського мовознавства:
«Є реорганізація, а є ліквідація. Формулювання нас усіх вбиває. Прийшло усім. Усіх звільняють, тоді написали заяву до укладання контракту. Пояснюють, що буде реорганізація, і кафедра буде називатися зовсім смішно «української мови і слов’янського мовознавства». Виходить, українська вже не слов’янська».
Фактично, якщо вірити усьому вище викладеному, то такий хід подій під час сьогоднішніх політичних реалій в Україні інакше як «державною зрадою» назвати не можна. Чи я помиляюся?

Тарас Боднар

5-1

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності