Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Держборг США при Байдені перевалив рекордні $30 трлн., і це тільки офіційно…

Державний борг США вперше перевищив $30 трлн. Станом на 31 січня загальний непогашений державний борг становив $30,01 трлн., хоча в економічно-політичному світі вже давно кажуть, що ця цифра не в десятки, а в сотні разів більша, і тільки друкарський верстат не дає США оголосити дефолт, а себе банкрутами…

Про це свідчать оприлюднені дані американського Мінфіну, передає WSJ.

За даними Міністерства фінансів, це майже на $7 трлн більше, ніж наприкінці січня 2020 року, незадовго до початку пандемії.

Термін дії багатьох федеральних програм допомоги під час пандемії, затверджених Конгресом, минув, додали у виданні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Конгрес при адміністрації Байдена, в якого світові лідери вже давно неофіційно підозрюють хворобу Альцгеймера, санкціонував виділення трильйонів доларів на програми боротьби з пандемією, спрямовані на підтримку малого бізнесу, безробітних, сімей з дітьми, орендарів житла та інших груп.

Міністр фінансів Джанет Йеллен на Всесвітньому економічному форумі минулого місяця заявляла, що реагуючи на спад в економіці, викликаний пандемією, відомство здійснювало витрати, які не фінансувалися за рахунок підвищення податків.

«Важливо оцінювати стійкість боргу в контексті відсоткових ставок», – сказала вона, додавши, що борг США «керований» через низькі відсоткові ставки.

У той же час, Федеральна резервна система незабаром може почати підвищувати короткострокові відсоткові ставки майже з нуля, щоб стримати інфляцію, зараз вона знаходиться на найвищому рівні майже за чотири десятиліття.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше повідомлялося, що у грудні 2021 року Кабінет Міністрів на засіданні затвердив середньострокову стратегію управління державним боргом на 2021-2024 роки.

Державний та гарантований державою борг України станом на 31 грудня 2021 року склав 2 671,83 млрд. гривень, або 97,95 млрд. доларів. Зовнішній борг займає майже 60% у структурі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності