Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Держдеп міняє ДОВГОСТРОКОВУ стратегію підтримки КИЄВА…

Адміністрація президента США Джозефа Байдена працює над довгостроковою стратегією підтримки Києва. Ця стратегія зменшить акцент на деокупації захоплених росіянами територій, вона зосереджує зусилля на допомозі відбити нові російські наступи, зокрема на зміцненні Збройних сил та економіки України.
Про це пише видання The Washington Post.
План різко відрізняється від того, що було торік, коли Сполучені Штати Америки та союзники спрямували до Києва тренерів і сучасне обладнання, сподіваючись, що це допоможе швидко відтіснити російські війська. Наразі ідея полягає в тому, щоб Україна утримувала свої позиції на полі бої, але стала набагато сильнішою до кінця 2024 року.
Плани США є частиною багатосторонніх зусиль майже трьох десятків країн, які підтримують Україну, обіцяючи їй довгострокову безпекову та економічну підтримку – як з огляду на необхідність, враховуючи “невтішні результати минулорічного контрнаступу і переконання, що аналогічні зусилля цього року, ймовірно, принесуть такий самий результат, так і як демонстрація непохитної рішучості президенту Росії Владіміру Путіну”.
Кожна сторона готує документ, в якому викладені її конкретні зобов’язання на період до десяти років у майбутньому. Як приклад WP нагадало про угоду між Британією та Україною, яка передбачає внесок у “морську безпеку, повітряний простір, протиповітряну оборону, артилерію і бронетехніку”, а також фіскальну підтримку і доступ до її фінансового сектору. Також очікується, що наступна угода буде підписана з президентом Франції Еммануелем Макроном.
«Цієї весни адміністрація сподівається оприлюднити свої власні 10-річні зобов’язання, над якими зараз працює Державний департамент з благословення Білого дому – за умови, що запит президента Байдена на додаткове фінансування України в розмірі 61 мільярд доларів буде схвалений непоступливим Конгресом», – пише видання.
Нагадаємо, що, за версією американського телеканалу CNN,у Сенаті США погодилися розширити повноваження країни, щоб обмежити нелегальний потік мігрантів на кордоні з Мексикою.
Від угоди про мігрантів залежить новий пакет допомоги Україні та Ізраїлю. З 1 жовтня 2023 року у Штатах вже двічі відтерміновували  ухвалення бюджету через відсутність консенсусу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності