Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ДЕРЖЕКОНОМІЯ АБО ЧОМУ ТАК ЛЮБО В УКРАЇНІ ЖИТИ

1 липня набули чинності кілька положень знаменитого закону про запобігання фінансовій катастрофі. Держекономія вдарить по допомозі на дітей, великих банківських вкладах і великих пенсіях.

ДОПОМОГА НА ДІТЕЙ
Якщо раніше розмір допомоги на дітей залежав від того, якою за рахунком дитина народилася в сім’ї, то зараз нараховується однакова в усіх випадках сума – 41428 грн.
Так сьогодні виграють тільки батьки першої дитини. За старими правилами держава заплатила б їм на 10 тис. грн менше. Ті, у кого ж народиться друга дитина, навпаки, втратять – більше 20 тис. грн. Про тих, у кого з’явиться третя, взагалі не доводиться говорити. Їхні втрати – понад 80 тис. грн.

ВКЛАДИ
Під оподаткування депозитів потраплять вкладники, чиї нараховані відсотки за всіма депозитами перевищать 20,7 тис. грн: при заробітку 20,7-248,5 тис. грн державі доведеться заплатити 15%, 248,5-482,3 тис. грн – 20 %, понад 482,3 тис. грн – 25%. «Податок поширюється і на поточні рахунки, депозити до запитання. Виняток становлять доходи від цінних паперів, емітованих державою (наприклад, внутрішні держоблігації або військові казначейські зобов’язання. – Авт.), та зарплатні рахунки», – уточнила перший заступник голови правління банку «Нацкредит» Людмила Міщук. Банки при цьому не будуть вираховувати податок, вкладникам доведеться самим вказати відсотки в податковій декларації.
«Банк при нарахуванні відсотків за депозитом буде повідомляти податкові органи: коли, скільки і якій фізичній особі були перераховані кошти», – повідомила Міщук.

ПЕНСІЇ
У пенсіонерів податок стягуватимуть автоматично, і вони відразу отримають «обрізану» пенсію. Правда, під удар потраплять не всі, а тільки ті, чия пенсія перевищує 10 тис. грн: при пенсії в 10-12,18 тис. доведеться заплатити 15%, а понад 12,18 тис. – 17%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами: БВ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності