Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Держфінансування “недопрохідним” партіям скасують

Президент Володимир Зеленський пропонує не виділяти кошти політичним силам, які не подолали 5% поріг на виборах до Верховної Ради. 

Також Зеленський має намір скоротити державне фінансування політичних партій, про це говорить законопроект №102916_main

Так, щорічно пропонується виділяти партіям соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах у Раду.

Зараз цей коефіцієнт становить дві соті.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИДержаві доведеться фінансувати й ті партії, що пролетіли повз Верховну Раду

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Право на держфінансування матимуть виключно такі партії, що на виборах набрали не менше 5% голосів.

23 серпня петиція про скасування бюджетного фінансування політичних партій, розміщена 23 липня на сайті глави держави, набрала більше 25 тисяч голосів.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ80 коп/місяць з кожного українця на фінансування політпартій

29 серпня Зеленський вніс у Раду законопроект “про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідково:

  • У 2019 році Нацагентство з питань запобігання корупції має розподілити між парламентськими політичними партіями 565,7 мільйонів гривень.
  • Політична партія має право на отримання держфінансування, якщо на останніх виборах її список кандидатів отримав не менше 2% голосів виборців (в кулуарах ці партії охрестили “недопрохідними”).
  • НАЗК надало державне фінансування 11 партіям на підставі результатів останніх позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня. У список також потрапила партія проросійського пропагандиста Анатолія Шарія “Партія Шарія”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності