Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ДЕЩО ПРО ЗНИКЛОГО У ЛЬВОВІ БАНКІРА

На території Львівської області 18 вересня зник український бізнесмен, президент банку «Аркада» Сергій Сущев.

З’ясувалося, що він був пов’язаний бізнес-інтересами з екс-міністром енергетики, що втік з країни, Едуардом Ставицьким.
У даний час встановлено, що 18 вересня вказаний громадянин перебував у Львові у справах і зник. А 20 вересня був знайдений його обгорілий автомобіль неподалік від села Раковець приблизно в 20 км від Львова.

Як повідомляє портал «Наші гроші», Сергій Сущев є президентом банку «Аркада», який був створений для обслуговування інтересів «Київміськбуду». Найбільшими акціонерами банку є його багаторічний голова правління Костянтин Паливода (26%) та покійний Володимир Поляченко (12%), який за життя очолював «Київміськбуд».

Разом з тим, двом громадянам Кіпру – ​Христакіс Коннаріс та Панікою Сімеоу – ​належить по 9,9% акцій «Аркади». Вони володіють кіпрським офшором «Sykon Holdings Ltd», який є засновником іншого кіпрського офшору «Brayhood Limited», який є засновником ТОВ «Інвестиції у майбутнє», що і є акціонером банку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Директором ТОВ «Інвестиції в майбутнє» і є зниклий Сергій Сущев.

Разом з тим, «Sykon Holdings Ltd» є власником ще однієї кіпрської фірми – ​«Magavenia Investments», яка в свою чергу є засновником ТОВ Актив капітал груп». Директором цієї фірми є Анатолій Ставицький, батько біглого міністра енергетики Едуарда Ставицького. На фірму записано маєток на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду).

Окрім цього «Sykon» у 2013–2014 роках входила до складу засновників кіпрської компанії «Феріоло холдінгз лтд», що є власником ТОВ «Уніт» – ​монополіста останнього часу на акцизні марки і он-лайн продаж квитків для «Укрзалізниці». Також «Sykon» за часів Януковича була задіяна в оборудці із заміною касових апаратів в масштабах усієї країни, запровадженої Міністерством доходів і зборів.

Також 9,9% банку «Аркада» опосередковано належить Еріку Ванагельсу – ​латвійському бомжу, на якого записані сотні офшорних фірм, у тому числі і компанії, які були постачальниками першої «вишки Бойко».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: ВГолос

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності