Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ДФС підпорядкують Мінфіну

До кінця квітня українська влада має підготувати план модернізації Державної фіскальної служби, який передбачатиме реформу керівництва та інституційну реформу. Про це йдеться в Меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ.

Це передбачає, зокрема
– оптимізацію територіальних управлінь та вивільнення великої кількості «недостатньо ефективних співробітників»;
– модернізацію та автоматизацію системи митниці, а також поліпшення її управління;
– прояснення питання підзвітності органу із збору надходжень через підпорядкування Державної фіскальної служби Міністерству фінансів, «що допоможе Міністерству покращити координацію податкової політики і адміністрування податків.

«Очікується, що запровадження цієї нової системи розпочнеться з січня 2016 року (структурний маяк). Ми також надалі докладатимемо зусиль для покращення системи вирішення податкових спорів і стягнення податкової заборгованості, зосередившись на найбільших боржниках і підтримуючи заходи, що відповідають кризовим умовам. Ми вживемо заходів для недопущення зростання обсягів протермінованої податкової заборгованості, крім Автономної республіки Крим, Донецької і Луганської областей. Ми посилюватимемо адміністративну спроможність при застосуванні законодавства про трансфертне ціноутворення», – пообіцяв офіційний Київ Міжнародному валютному фонду.

Проте, згідно математичної аксіоми: від перестанови доданків сума не змінюється, стає зрозуміло, що тисячу разів можна додавати нуль до нуля, а в результаті буде все теж – нова влада в Україні…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності