Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Діджитал-мобілізація або СМАРТ-МОБІЛІЗАЦІЯ від міністерства Федорова

В Україні планують запустити «смарт-мобілізацію», щоб громадяни змогли самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватися.

Про це повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина вибирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, усі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов’язання, які в тебе ризики, як ти будеш навчатися», – пояснив міністр.

Подібний пілот планують запустити вже «через місяць-два», зазначив Федоров.

Якщо громадянин залишить заявку і пройде рекрутерів і тести, навчання – то точно потрапить у роту ударних дронів і на ту посаду, на яку сам себе мобілізував, наголосив очільник Мінцифри.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це дуже важливо для комунікації між державою та українцями про справедливість, про чесність і дотримання правил», – сказав Федоров.

Після запуску нововведення можна буде побачити, скільки українців мобілізовуватимуться самостійно, як вони проходитимуть відбір, і як після цього служитимуть, наскільки будуть мотивовані, додав міністр.

Проєкт стане першим кроком для того, щоб запустити подібну умовну «смарт-мобілізацію».

«Тому що є люди, які, можливо, хочуть бути штурмовиками або обіймати інші посади. Але вони хочуть розуміти: мною керує професійна людина, коли я буду в окопі, наді мною буде дрон, поруч буде броньована техніка, мій керівник буде дбати про моє життя, і він матиме точну якісну ситуаційну обізнаність, для нього моє життя – це найголовніше, і він буде про нього дбати, і в мене буде довіра до цього керівника», – пояснив Федоров.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також в «пілоті» запропонують й інші важливі зміни.

«Ти не маєш іти до військкомату…

Ти проходиш онлайн-тест, ти приходиш у нормальне приміщення до рекрутера, тобі пояснюють ще раз, де ти можеш служити…

Ти після цього, якщо ти підходиш за характеристиками, проходиш навчання, в якому ти не просто з базовими речами знайомишся, а тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, професійні експерти з поля бою, які керують дронамі, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш у поле бою», – пояснив міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Глава Мінцифри допускає, що тоді може бути «інша якість мотивації».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності