Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Діти Тернопілля вишили карту неподільної цілісної України

Карту України, шириною один метр, вишили учні 7 класу Гумниської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів під керівництвом педагога-організатора Лесі Солтисік. 

Учнів у класі лише п’ятеро, але до роботи долучилися усі: вишивали навіть хлопці. На карті різними кольорами позначені усі обласні центри. Краї оздоблені Тернопільським орнаментом вишиванки.

Карта поєднала усі найважливіші національні символи: герб, прапор, зображення калини та вишивку – національний оберіг. Ми працювали разом та віримо, що карта об’єднає нашу країну, – розповідає керівник проекту, вчитель-біолог Леся Солтисік.

Вчитель додає, що ідея створення такої карти у неї з’явилася ще давно, коли вона побачила сюжет у новинах про вишивану карту України, яка мандрувала областями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Захотілося, щоб і наша школа долучилася до акції з нагоди Дня вишиванки, – каже Леся Солтисік. –  Діти працювали з захватом. Під час роботи співали народних пісень та грали історичні квести.

За словами вчительки, карту вишивали всього два місяці. Вперше її представлять на шкільному святі вишиванки 17 травня. Далі карта прикрасить стіну головного холу школи.

7447361eaedc446bd318c865ddec1930919dc646

– Карта об’єднала усі українські міста, – каже директор школи Ярослав Сороцький. – Тут під єдиним вишиваним кордоном разом наш Тернопіль і наш Донецьк, наш Крим та Київ. Ми віримо, що в дні, коли весь світ одягне вишиванки, Україна зміцніє та зацвіте.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності