Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Дніпро та водойми поруч Києва атакують прісноводні медузи

Нетипових для прісноводних річок мешканців помітили відпочиваючі на пляжі в Києві. Киян вразили медузи в Дніпрі.
Нетипових для прісноводних річок мешканців помітили відпочиваючі на пляжі в затоці Собаче гирло. Про це повідомили в паблік “Оболонський район м.Києва” на Facebook.

Фахівці відзначили, що це прісноводна медуза, і вона не є небезпечною для людини – такий різновид НЕ жалить і не залишає опіків або роздратування на шкірі.

 

За словами мешканців столиці, прісноводних медуз також бачили раніше в озері Министерка на Оболоні і на Київському водосховищі.медлц

Нагадаємо, що в Києві діє Музей живих медуз, тому можна припустити, що саме відтіля прісноводні медузи якимось чином попали у навколишні водойми і розпочали активно розмножуватися, як колись борщівник Сосоновського…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поки не відомо чи несуть прісноводні медузи потенційну загрозу підводному світу наших водойм, чи ні, бо екологи та біологи поки не дають жодних коментарів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності