Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

До Білорусії повертається “африканський корпус” пвк “вагнера”

Ще однією ознакою підготовки російських терористів до прориву на харківському напрямку може бути перекидання вагнерівців з «Африканського корпусу» до Бєлгородської області росії.

Про передислокацію російських найманців повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Як зазначається, інсайдерське джерело 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки рф Андрієм Авер’яновим термінів для створення підконтрольного міноборони рф «Африканського корпусу».

З цієї причини джерело повідомляє про підготовку російською владою передислокації невизначених загонів з Африки до Бєлгородської області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поточні зусилля «групи Вагнера» з набору персоналу для своєї діяльності в Африці насправді спрямовані на набір персоналу для розгортання у Бєлгородській області. російські солдати «Африканського корпусу” прибули до Нігеру 12 квітня, наразі невідомо, чи це угруповання повністю припинить діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони корпусу», — йдеться у звіті.

Аналітики оцінили, що російські війська наразі використовують дефіцит засобів української сторони для досягнення незначних тактичних успіхів. Така ситуація склалася внаслідок відсутності допомоги США у галузі безпеки. Здатність українських військ відбивати російські наступальні операції на сході країни погіршилася через нестачу матеріальних засобів та, ймовірно, продовжить погіршуватися у найближчому майбутньому, якщо затримки з наданням безпекової допомоги США триватимуть.

Як повідомлялося, російські війська проводять щонайменше три операції на оперативному рівні на трьох напрямках на сході України.

Нагадаємо, що станом на ранок 16 квітня загальні бойові втрати росії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 455 340 військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Усі дев’ять «Шахедів», якими ворог атакував країну уночі, знищили мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

15 квітня в тимчасово окупованому Криму українськими ракетами було уражено командний пункт, в якому знаходилися високопоставлені російські офіцери.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності