Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

До кінця 2021 Шмигаль обіцяє середню зарплату 14,5 тис… А як інакше при такому рості цін?

В Україні спостерігається “позитивний” сценарій зростання економіки. І це свідчить про те, що до кінця цього року середня зарплата може досягнути 14,5 тис. грн.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними Держстату в березні 2021 року реальна зарплата (з урахуванням інфляції) зросла на 9,5% проти березня 2020-го і склала 13,6 тис. грн.

– Це на 2,2 тис. грн більше, ніж було за цей же місяць минулого року, – додав Шмигаль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, найбільше зростання зарплат за рік було в Чернівецькій (на +31%), Донецькій (+30%) та Тернопільській (+27%) областях.

Тож на думку прем’єра, позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що до кінця року середня зарплата може досягнути 14,5 тис. грн.

Згідно з даними Державної служби статистики, середня заробітна плата в Україні у 2021 році зросла до 14 179 грн. Це у 2,8 раза вище мінімальної.

Порівняно з минулим роком зростання становило 15,6%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності