Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

До наглядової ради «Укрзалізниці» повертають Лещенка, – волосата рука Сороса дісталася ОПУ?

Міністерство інфраструктури висунуло кандидатуру одного з найвідоміших т.зв. “соросят” в Україні – Сергія Лещенка на повторне призначення до складу Наглядової ради АТ «Укрзалізниця».

Про це йдеться у зверненні міністра інфраструктури Олександра Кубракова, скріншот якого опублікував телеграм-канал Березовый сок.

«Міністерство інфраструктури, відповідно до Порядку визначення та затвердження кандидатур представників держави, які призначаються до наглядових рад державних унітарних підприємств… надає кандидатури представників держави до складу наглядової ради АТ «Укрзалізниця»: Давида Ламджарії, Лещенка С.А.», йдеться у Зверненні міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

 

У телеграм-каналі припускають, що до висунення кандидатури Лещенка, причетний голова Офісу президента Андрій Єрмак: «Бу-га-га! Недовго улюблений борцун з корупцією, Офісу президента, був безробітним. Мабуть, Єрмак дав команду і Сергійка Лещенка швидко повертають на «Укрзалізницю». Які конкурси? Які професіонали? Яка боротьба з корупцією? Сергійка повертають на поталу «УЗ», де він може весь час виправдовувати факапи та провали Єрмака і Зеленського»

Нагадаємо, повноваження чинних членів наглядової ради «Укрзалізниці» завершилися 19 червня 2021 року. До цього часу мав бути обраний новий склад раглядової ради, якби уряд своєчасно оголосив конкурс. Однак Кабмін ухвалив розпорядження зі знаковим №666, яким на три місяці – до 19 вересня, – продовжив повноваження тоді чинних членів наглядової ради «УЗ».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

16 червня Кабінет міністрів затвердив зміни до порядку відбору кандидатів до наглядової ради АТ «Укрзалізниця». Відповідно до них, кандидатів до наглядової ради «Укрзалізниці», замість номінаційного комітету, відбиратиме Міністерство інфраструктури.

22 вересня уряд відмовився продовжити контракт з головою наглядової ради «Укрзалізниці» Шевкою Аджунером і трьома членами: Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє й Олегом Журавльовим.

А днями правоохоронці повідомили підозру черговому посадовцю УЗ, який завдав державі збитків на 9,6 млн гривень, – колишньому в.о. начальника однієї зі служб «Південно-Західна залізниці».

Слідство встановило, що перебуваючи на посаді керівника та одночасно будучи головою тендерного комітету регіональної філії, посадовець з метою отримання хабаря від інших юридичних осіб забезпечив їхню перемогу у тендері на закупівлю пристроїв живлення для охолодження та обігріву пасажирських вагонів – проблему, на яку постійно нарікають пасажири УЗ. Правоохоронці вважають, що підозрюваний навмисно включив до тендерної документації вимоги, які обмежили участь інших учасників, крім тих, з якими він був у змові. Після цього посадовець підготував внутрішні документи для проведення закупівлі на понад 26 млн гривень та підписав договори з переможцями тендеру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як наслідок, УЗ за поставлену продукцію надмірно сплатила понад 9,6 млн гривень, що підтверджується висновками судово-економічної експертизи. При цьому пристрої живлення, необхідні для охолодження та обігріву пасажирських вагонів, так і не були введені в експлуатацію.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності