Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

До них ще ніхто не знімав на відео рух світла, – 10 трлн. кадрів у секунду (ВІДЕО)

Блогери Slow Mo Guys, що спеціалізуються на зйомці сповільнених відео, представили свій останній проєкт — вони зняли рух світла зі швидкістю 10 трильйонів кадрів на секунду.

Команда, що займається зйомкою протягом понад десяти років, поставила перед собою амбітне завдання — зафіксувати «найшвидшу річ, про яку відомо людству» — світло, яке переміщається зі швидкістю 300 000 кілометрів на секунду.

Для досягнення цієї неймовірної мети їм знадобилося спеціалізоване обладнання, яке вони знайшли в Каліфорнійському технологічному інституті.

Ведучий Slow Mo Guys пояснив, що команда використовувала камеру, здатну знімати зі швидкістю 10 трильйонів кадрів на секунду, що в 20 мільйонів разів швидше, ніж будь-яка камера, яку вони використовували раніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Постдокторант Пен Ван, який співпрацював із командою, запевнив їх, що за такої частоти кадрів вони зможуть бачити рух світла. У результаті відеозапису, тривалістю всього 2000 пікосекунд, знято світло, що рухається поверхнею пляшки.

Хоча камера виявляє тільки саме світло, а потім на нього нашаровується зображення пляшки, результат виявився вражаючим, даючи змогу глядачам побачити неймовірно високу швидкість світла в приголомшливій сповільненій зйомці.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А нова розробка команди під керівництвом інженера Фенга Го з Університету Індіани в Блумінгтон робить ще один крок вперед — інтегрує справжню, реальну тканину людського мозку з електронікою, щоб зробити комп’ютерні технології більш схожими на мозок.

Вчені Америки та Японії нарешті розгадали 200-річну доломітову проблему, створивши цей мінерал у лабораторії з використанням нового методу на основі атомного моделювання.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності