Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

До Румунії пішки через гори вже не доведеться, – від Івано-Франківська запускають потяг…

На початку цього тижня, що минає, 17 січня, поїзд №753 Л, сполученням Рахів – Валя-Вішеулуй (Румунія) здійснив свій перший офіційний рейс.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Він подякував Міністерству інфраструктури та Укрзалізниці за злагоджену роботу. “Цей проєкт надважливий для Закарпаття, і я щиро вдячний за підримку у цьому питанні”.

Також чиновник зазначив, що наступний етап проєкту – запуск «Карпатського експресу» з Ужгорода до Івано-Франківська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Маршрут потяга Франківськ – Ужгород пролягатиме через станції: Ужгород – Тересва – міжнародний залізничний пункт пропуску «Тересва – Кимпулунг ла Тиса» – міжнародний залізничний пункт пропуску «Ділове – Валя-Вишеулуй» – Берлибаш – Рахів – Івано-Франківськ.

Тобто мова про транзитний транспортний коридор через територію Румунії по широкій колії без пересадок. Відкриття цього сполучення орієнтоване на проїзд у міжнародному сполученні (тільки за біометричними закордонними паспортами). Концентруємо зусилля саме на цьому”, – пояснював у жовтні 2022 р. Віктор Микита.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності