Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

До ВР звернулася міськрада Харкова щодо дострокових виборів мера, – лід рушився, панове кандидати

Міська рада Харкова звернулась до Верховної Ради щодо проведення дострокових виборів мера у зв’язку зі смерті екс-очільника міста Геннадія Кернеса. Михайло Добкін вже заявив про намір піти на вибори.

Про подане звернення повідомив секретар міськради Ігор Терехов, який нині є тимчасовим очільником міста.

«Ми робили все в порядку, установленому законом», — сказав він.

Терехов був одним з найближчих соратників Кернеса, тобто теоретично «під стягом» колишнього мера, який був неабияк популярний серед харків’ян, він може піти на дострокові вибори. Однак сам він ухиляється від відповіді на це запитання.

«Коли будуть призначені вибори, тоді ви побачите все, хто буде висуватися, як, коли», — зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попри це, перший кандидат на посаду мера Харкова вже з’явився, і він максимально прогнозований. Це Михайло Добкін, який вже очолював місто у 2006-2010 роках, а у 2010-2014 — був главою Харківської ОДА.

Добкін опублікував відео, в якому привітав з Новим роком (враховуючи луну, можна сказати, що привітав двічі), у якому натякнув на свою участь у виборах, а після опублікував пост, в якому йдеться про його похід на вибори.

Призначити дострокові вибори парламент повинен не пізніше ніж у 90-денний строк.

Нагадаємо, Добкін зареєструвався кандидатом у мери й на чергових виборах, але в підсумку зняв свою кандидатуру на користь Кернеса. Останній ці вибори виграв, однак покерувати містом ще один строк йому не дала хвороба.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про смерть Кернеса від ускладнень COVID-19 оголосили 17 грудня, хоча на публіці він не з’являвся ще із серпня. Увесь цей час він лікувався в німецькій клініці «Шаріте», помер нібито лише після виборів мера Харкова, які він виграв у першому турі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності