Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Добродомов проявляє увагу до ДП «Укрспирт»

ДП «Укрспирт» вважається багатьма одним з найкорумпованіших підприємств з самих початків його заснування у 2010 р., а відповідно відноситься до ласих шматків українського державного пирога. Довели це обоє Януковичів – ​старший і середущий.

Загалом про численні скандали довкола цього держпідприємства ЗМІ, мабуть, втомилися вже повідомляти. Не стала винятком й газета «ЗЛ», яка теж згадувала це ДП у своїх проведених спільно з партнерами журналістських розслідуваннях про махінації з несертифікованим безакцизним алкоголем і його збутом на території Волині, Львівщини та Прикарпаття впродовж 2013–2015 рр.

І ось тепер народний депутат України, секретар Антикорупційного комітету ВРУ, голова партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитро Добродомов теж звернув свою увагу на ДП «Укрспирт» і наполягає на проведенні прозорого і публічного конкурсу на заміщення посади директора ДП «Укрспирт».

Відповідне звернення Добродомов скерував Міністрові аграрної політики та продовольства України Олексію Павленку.
Так, ще 28 січня цьогоріч Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило конкурс на посаду директора ДП «Укрспирт». Утім упродовж 10 місяців так і не вдалося обрати керівника для держпідприємства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, не було проведено справді прозорого і відкритого конкурсу. А відбір, організований Міністерством та Номінаційним комітетом, радше нагадує спробу провести призначення кулуарно і за зачиненими дверима. Про це Дмитра Добродомова буцімто повідомив колектив Сторонибабського МПД ДП «Укрспирт».

Так, при попередньому конкурсі від Міністерства у фінал відібрали двох претендентів: А. М. Далибожика та Н. М. Гаркаву.Втім проти призначення будь-кого з цих кандидатів, які мають сумнівні біографії, виступив колектив «Укрспирту». Люди прийшли під стіни профільного Міністерства з протестом проти оприлюднених результатів конкурсу. Відтак його результати анулювали.

Не вдалося обрати директора «Укрспирту» і з другої спроби.

«На моє переконання, новий керівник підприємства має бути компетентною людиною, що ґрунтовно володіє темою, не бути причетним до «злочинної влади», мати бездоганну репутацію та працювати перш за все на благо громадян і України», – ​заявив Добродомов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме тому народний депутат вимагає провести прозорий і публічний конкурс на заміщення посади директора ДП «Укрспирт» із залученням громадськості, зокрема, громадських об’єднань професійних правників, а також журналістів.
«Конкурси на керівні посади, пов’язані із використанням бюджетних коштів, проведенням тендерів, використанням нерухомісті мають бути максимально відкритими. Тільки така відкритість унеможливлює корупцію», – ​резюмував Добродомов, який сам є фігурантом чи малої кількості скандалів, піднятих під час останньої виборчої кампанії у ЗМІ довкола нього та його партії журналістами та опонентами.

Тому, хочеться сподіватися, що пан Дмитро, який теж простягає свої руки до цього шматка пирога, робить це для того, щоб його повернути на державницьку таріль, чи, вірніше, не дати його комусь з неї поцупити, а не для того, як у відомому анекдоті, торкнутися до пирога, щоб потім мати можливість злизати крем (в даному випадку – ​спирт) від нього, що залишився на руках…

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності