Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Доки ще мадяри шантажуватимуть Україну, ЄС та НАТО

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Будапешт блокуватиме черговий транш військової підтримки для України, поки угорський банк OTP лишатиметься у списку спонсорів війни.

Про це він заявив у середу, передає Independent.

«Угорщина заблокує наступний транш військової підтримки ЄС для України та будь-який новий пакет санкцій проти росії, якщо Київ не вилучить угорський банк OTP зі списку спонсорів війни, заявив у середу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто», – йдеться у повідомленні.

Угорщина не схвалила виплату чергового траншу військової підтримки для України, наданої в рамках Європейського фонду миру (EPF) ЄС, повідомив представник угорського уряду у вівторок.

Транш на суму 500 млн євро мав бути виплачений 22 травня. Однак Будапешт заблокував рішення, нібито зажадавши “гарантій”, що Європейський фонд миру не буде використовуватись у майбутньому виключно для допомоги Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, на початку травня Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

20 березня Європейська рада ухвалила рішення щодо прискорення поставок боєприпасів для України та про нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості. Це рішення передбачає, що країни ЄС поставлять Україні 1 мільйон артилерійських боєприпасів, у тому числі снарядів калібру 155 мм, протягом наступних 12 місяців.

5 травня Рада ЄС остаточно схвалила виділення 1 млрд євро в межах Європейського фонду миру на закупівлю боєприпасів і ракет для України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності