Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Долар вже по 23 грн, а ціни й далі ростуть

В українців паніка – долар вже по 23 гривні, тільки ціни чомусь не понижаються, а ростуть.

Офіційний курс долара в Україні опустився до мінімуму за три роки і вісім місяців.
Економіст Олексій Кущ запевняє: невелике падіння курсу долара в Україні ще можливо, але саме явище – тимчасове. А тому незабаром країну може чекати девальвація гривні.IufQ1I2cwHKnohVl

«Поріг опору – це якраз точка 24 грн / дол. І від цього порога почнеться, скажімо так, осінньо-зимова девальвація. Вона не буде глибокою, чи не буде різкою. 24-28 грн/дол. – це той коридор, в якому гривня може рухатися під впливом тих чи інших факторів », – розповів Кущ журналістам.
Нагадаємо, в держбюджеті-2019 розрахунки проводилися, виходячи з курсу на кінець 2019 року на рівні 29,4 грн/дол, а в проекті бюджету-2020 року – вже 28,2 грн/дол. Це не означає, що курс буде саме таким, але аналітики запевняють, що за фактом вартість долара виявиться близькою до закладеної в бюджеті.
Втім, раніше і в Мінфіні, і в НБУ неодноразово запевняли: «бюджетний» курс не є прогнозом, тому слід сприймати його виключно як технічний показник, взятий для розрахунків заради створення «подушки безпеки».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності