Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Домашній арешт» претворився на розвагу

Затриманий позаминулої суботи в результаті спільної масштабної операції ГПУ та УСБУ лідер партії «Укроп» Геннадій Корбан показав, як проводить час під домашнім арештом. На своїй сторінці у Facebook 7 листопада Корбан, опублікувавши фото зі своїми друзями-нардепами і написав:

«Моя небольшая молчаливая пауза связанна с появившейся возможностью выспаться. В ближайшее время я буду публиковать много интересного, а сейчас я хотел бы поблагодарить всех кто не остался равнодушным к моей ситуации.
В данный момент провожу домашний арест в компании своих друзей – ​нардепов Андрея Денисенко, Бориса Филатова, Виталия Куприя и коптера Грицака который нахально завис напротив окна моего кабинета. Мы решили Коптеру пятьдесят грамм не предлагать».

Звісно, що такий «домашній арешт» підозрюваного в «організації злочинного угрупування» викликав у багатьох здивування і обурення, якщо врахувати, що про спецоперацію з затримання Корбана та ін. окрім Президента та кількох обраних осіб, з метою перешкоджання витоку інформації, буцімто не знали навіть керівник АП Ложкін, голова МВС Аваков та прем’єр Яценюк. А також, враховуючи історію з «серцевими нападами» у самого Корбана, всі старання влади, виглядає, що зводяться нанівець…

Не слід забувати й про майже безрезультативні заклики Бориса Філатова до прихильників «Укропу» про вихід на черговий «Майдан» на підтримку Корбана, які минулого тижня завуальовано підхопила й співачка Руслана, яка останніми роками, згідно вітчизняних ЗМІ, стала частим гостем гірськолижного курорту «Буковель», що через нардепа і олігарха Олександра Шевченка має неопосередковане відношення до групи «Приват» Ігоря Коломойського, до оточення якого й відносять Геннадія Корбана та осіб, які фігурують з ним на даній фотографії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі одним з перших розкритикував такий «домашній арешт» Корбана: «Офіційно ця людина перебуває під арештом. Багато хто б в Україні напевно надав би перевагу умовам цього домашнього «арешту» своїй теперішній свободі. Яскрава демонстрація імпотенції правоохоронної системи і того, що поки що олігархат (ці та усі інші олігархи) знущається над державою та її громадянами».

Разом із тим політик наголосив на необхідності швидких і фундаментальних змін у прокуратурі.

«Поки що є загроза того, що більшість прокурорів залишаться на своїх місцях у результаті конкурсу, тому дуже важливо, щоб громадські організації та загалом суспільство, включилося на останньому етапі конкурсного підбору, щоб старі «випробувані кадри» не пройшли. На тлі того, що наразі і Лукаш на волі, якщо ми зараз не втрутимось, замість прокуратури ми так і матимемо фотомисливців», – ​зазначив голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, що ще в березні цього року тодішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що оточення

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коломойського підозрюється в створенні злочинного угруповання.

Він докладно розповів про інцидент з працівником СБУ Віктором Мандзиком, який загинув від пострілу в голову. Заяви Наливайченка були жорсткими і різкими.

Наливайченко стверджував, що члени банди, прикриваючись ім’ям добровольчого батальйону, спробували напасти на правоохоронців під час обшуків, які проводилися в Дніпропетровську з санкції суду.

Також СБУ тоді заявила про допит заступників Коломойського – ​Геннадія Корбана і Святослава Олійника у справі про викрадення працівника Дніпропетровської держадміністрації Олександра Величка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ІА «Українська правда», посилаючись на свої джерела, повідомляє про справу, яку силовики розслідували в березні. Не відомо, чи саме ця справа фігурує зараз, чи її частково зам’яли. Тоді, зі слів інформагенції, Корбана підозрювали в організації діяльності банди, до якої нібито входили також депутат і екс-комбат батальйону «Донбас» Семен Семенченко, депутат від БПП Андрій Денисенко та заступник голови» Правого сектора» Валентин Манько.

«Манько, який є головним підозрюваним у справі Величко, нібито зараз переховується на дачі у Корбана в Ізраїлі», – ​розповів УП високопосадовець в МВС.

В документах МВС, що є у розпорядженні УП, стверджується, що Корбан планував задіяти Манька і Денисенка для рейдерського захоплення об’єктів ДТЕК у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській області. З цією метою він надав наказ Маньку про передислокацію підрозділів «Правого сектору» з зони АТО до Дніпропетровська та підготовку особового складу.

«Корбан активно залучає до протиправних дій окремі групи озброєних бійців, які раніше перебували у складі добровольчих підрозділів Дніпро‑1, батальйону «Січеслав», Правий сектор або охоронної агенції «Січ». Вони отримують від Корбана додаткову доплату до грошового забезпечення», – ​йдеться в документах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними МВС, Корбан був залучений у наступних силових акціях:

– У серпні 2014 підконтрольна Корбану група з полку «Дніпро‑1» викрала голову Держземагентства Сергія Рудика, призначеного за квотою ВО «Свобода», який був змушений написати заяву про звільнення з посади.

– У лютому 2015 р. озброєні автоматами члени «Правого сектора» на чолі з Денисенком, застосовуючи фізичну силу та погрожуючи автоматами Калашнікова, примусили написати заяву про звільнення голову Бабушкінської райради Дніпропетровська Дмитра Чабанця, замість якого призначено Миколу Кагіяна, підконтрольного Денисенку та Корбану.

– У лютому 2015 р. озброєні співробітники служби охорони Корбана викрали директора Департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка з метою психологічного тиску на секретаря Дніпропетровської ОДА Максима Романенка, намагаючись примусити останнього звільнитися з займаної посади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Також Корбан через Денисенка, Манька та командира батальйону «Донбас» Семенченка фактично взяв під контроль діяльність громадського формування «Об’єднаний штаб добровольчих сил України», – ​йдеться в документах.

Є і конкретні приклади. Так, у документах МВС стверджується, що під керівництвом Манька та Семенченка було скоєно збройний напад на фермерське господарство «Родина» в с. Новосілка Донецької області. В результаті у директора сільгосппідприємства викрали реєстраційні документи, дорогу сільгосптехніку, а також більше 2,5 тис тон зернової продукції.

Нападники примусили директора укласти договори про надання охоронних послуг з охоронною агенцію «Правий сектор» на суму 120 тис. грн. щомісяця з призначенням власного гендиректора.

У лютому 2015 р. Манько, «погрожуючи фізичною розправою, вимагав від керівництва підприємства укласти договір про здійснення підприємницької діяльності за умови передачі йому 50% бізнесу». У випадку відмови він «погрожував перешкоджанням здійсненню господарської діяльності».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адвокат Корбана Олексій Шевчук заявив, що затриманому висунуто підозру за кількома статтями: привласнення, розтрата майна, незаконне заволодіння транспортним засобом, створення організованої злочинної організації.
За його словами, підозра містить комплекс статей, що не взаємопов’язані одна з одною і прописані таким чином, щоб обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою…

Та не зважаючи на такий «домашній арешт» Корбана, ряд ЗМІ стверджують, що наступний удар прийшовся по провіднику всіх капіталів партії «Укроп» і особисто Ігоря Коломойського – ​«ПриватБанку», адже країну буцімто покинули найближчі соратники Ігоря Валерійовича.

Але все було відносно тихо, поки не почалися перебої в роботі одного з найбільших банків в країні. Спочатку в мережі «Фуршет» перестали з технічних причин приймати до оплати банківські картки «Привату», про що вже повідомляли 4—5 листопада. А згодом заговорили, що найближчим часом в «ПриватБанк» введе тимчасову адміністрацію, і банк буде націоналізовано.

Загалом в країні відбулася якась формальна паніка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мабуть, саме рятуючись від цих чуток та чорних хмар, що згущаються над головою самого Коломойського, на його телеканалі «1+1» спершу заговорили про буцімто спробу прибрати з нього відоме своїми політскандалами телешоу Савіка Шустера, а наприкінці минулого тижня й шоу «95-го кварталу», про який в Україні вже давно подейкують, що він таки прямо працює на підтанцьовках в Коломойського…

Тож поки уряд і олігархи в своїй міжусобній війні з допомогою ЗМІ та інших чинників відвертають увагу громадян від наболілих соціальних проблем та війни на сході країни, вони ще можуть спати спокійно. Але рано чи пізно українцям може обриднути це шоу і тоді люди можуть взяти правосуддя у свої руки…

За матеріалами вітчизняних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності