Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Донбас і Крим до України вже не повернуться”, – так Герман лобіює подачу води на півострів

Україна вже назавжди втратила Крим через свої дії відносно жителів півострова, також вона може назавжди втратити Донбас“, – таку заяву в ефірі телеканалу NewsOne зробила колишня народний депутат Ганна Герман. Вона підкреслила, що Київ може назавжди попрощатися з Донбасом, оскільки не виконує Мінські домовленості.

Герман стверджує, що Україна створила собі імідж країни, яка не рахується з узятими на себе зобов’язаннями. «З нами ніхто не рахується. Ми вже втратили Донбас. Боюся, що Донбас до України не повернеться. Люди беруть там російські паспорти, тому що розуміють, що в країні, яка для них нерідна, у них більше захисту і впевненості в завтрашньому дні», – заявила Герман. За її словами, кримчани теж не мріють повернутися в Україну, яка позбавила їх питної води в літні місяці, в країну, яка вважає півострів своїм і своїми співвітчизниками кримчан, але при цьому відмовляється давати їм воду.

Вона додала, що влада країни всюди кричать про те, що Крим є територією України, але при цьому не збираються відновлювати подачу питної води. Нагадаємо, що водна блокада Криму триває з 2014 року. Київ перекрив Північно-Кримський канал, який йде до півострова від Дніпра.

А на сесії Херсонської міськради 9 липня депутати проголосували за звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради і прем’єр-міністра про неприпустимість подачі води в анексований Крим. «За» проголосували 32 депутати, не голосували за це звернення – 10 депутатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На засідання прийшли активісти з плакатами та закликами: «Не можна поїти окупантів».

«Потрібно припинити будь-які інсинуації з приводу подачі води в окупований Крим. Поїти окупантів, надавати воду для підприємств і військових баз – неприпустимо», – заявив перед голосуванням депутат Сергій Волошинов.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності