Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Донощиком на українського нацгвардійця виявився італійський проросійський політик

До затримання в Болоньї бійця Національної гвардії України Віталія Марківа причетний італійський політик Мауріціо Марроне, який співпрацює з терористами “ДНР” і “ЛНР”.140_8228

Саме Марроне є організатором доносу на українського військовослужбовця”, – інформує співрозмовник сайту.

Марроне є муніципальним депутатом провінції П’ємонт, а також членом регіонального парламенту від консервативної партії “Брати Італії”.
При цьому він координує псевдопредставництво “ДНР” у Турині.

Марроне двічі відвідував підконтрольну бойовикам “ДНР” і “ЛНР” територію.maxresdefault

Нагадаємо, 30 червня поліція Італії заарештувала в аеропорту Болоньї громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року біля Слов’янська.

Старший сержант Марків є заступником командира взводу в батальйоні Національної гвардії України ім. генерала Кульчицького.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

30-річний Андреа Роккеллі був учасником групи фоторепортерів Cesuralab.
Він загинув 24 травня 2014 року внаслідок мінометного обстрілу в селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області разом із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Обставини події описував фотожурналіст Вільям Роглон з агентства Wostok Press, який теж перебував у місці обстрілу.

Українські військові заявляють, що Нацгвардія під час подій біля Слов’янська і гори Карачун не мала мінометів, а обстріл вели російсько-терористичні загони.

За даними ЗМІ, Марків має також громадянство Італії, в цій країні постійно живе його мати. Туди він полетів у відпустку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або негайного звільнити його.
Генпрокуратура заявила, що буде забезпечувати захист законних інтересів Марківа в судовому процесі.

Про те, що Україна готова надати італійському суду всі документи у справі Марківа, заявив також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності