Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Допомога на пів мільйона доларів: харківські волонтери передали амуніцію бійцям ЗСУ на сході України.

Дмитро Снєгирьов розповів, яку допомогу харківські волонтери передали бійцям ЗСУ на сході України

Громадська організація «Важливі Дії» з Харкова активно допомагає українській армії. Підприємці, що входять до складу ГО, підтримували учасників бойових дій та працевлаштовували ветеранів АТО. А з початком повномасштабної агресії рф волонтери сфокусувались на забезпеченні бійців автомобілями та амуніцією.

«Від початку повномасштабного вторгнення в 2022 році, я зрозумів, що обов’язково маю щось системно робити для прискорення нашої перемоги. І, головне, я чітко усвідомлював, що це в моїх силах, можливостях, компетенції. Робити все, що тільки може знадобитися для допомоги ЗСУ. Це було надважливо. Спочатку допомагав знайомим, колегам, які служать в ЗСУ», – розповідає керівник ГО «Важливі дії» Воскобойніков Вадим.

Багато хто з бійці звертався до харківських активістів по різну допомогу. Спочатку волонтери закуповували переважно обладнання – дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, рації, батареї, ретранслятори, захисні шоломи, тощо. Усі ці засоби – вкрай необхідні для воїнів на передовій.

Волонтери 24/7 шукали, знаходили, робили запити і купували це приладдя в Україні, Італії, Великій Британії та інших країнах Європи. Крім того, підбирали та закуповували для хлопців на передову автомобілі – так звані «бойові пікапи».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще один напрямок допомоги – забезпечення бійців з тероборони Харкова та Києва свіжою провізією, гарячими обідами, теплим одягом.

«Ми дізналися, що є проблеми із взуттям для військових – знайшли виробництво та постачальника в Україні, уклали договір на виготовлення армійських демисезонних та зимових берців, що не промокають. На тепер вже близько 1300 пар такого взуття було вже відправлено різним бригадам на передову. В Туреччинії знайшли виробника якісного військового одягу та термобілизни – закупили його приблизно на 100 тисяч доларів, одягли майже дві роти бійців ЗСУ на Харківському напрямку», – згадує Вадим Воскобойніков.

Не обійшлось і без бойових «пташок». Для одного з харківських розвідувальних підрозділів організація придбала безпілотник «Лелека» за 100 тисяч доларів, який вже виконав багато важливих задач бойової розвідки. Для цього ж підрозділа придбали трейлер – це справжній дім на колесах, в якому хлопці живуть, пересуваються та зберігають військове обладнання.

Загалом, від початку великомасштабного російського вторгнення у лютому 2022 громадська організація «Важливі Дії» закупила військового обладнання, одягу та взуття для передової майже на 400 тисяч доларів, не враховуючи вартість автомобілів. І надалі продовжує підтримувати бійців на передовій. Адже посильна допомога від кожного невпинно наближає нашу спільну перемогу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності