Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Допомога США. Республіканці пояснюють чому зволікає Конгрес…

У конгресі США розкрили плани щодо голосування у питанні допомоги Україні. Конгресмен-республіканець Дон Бейкон заявив, що у Палаті представників загалом вже знають, що робити із законопроєктом, і скільки приблизно грошей хочуть виділити Києву.

Про це він заявив в інтерв’ю «Голосу Америки».

Конгресмен зазначив, що підтримує прагнення республіканців винести допомогу Україні на розгляд окремо, але цей законопроєкт розглядатимуть у тандемі зі зміною законодавства США щодо посилення перевірок мігрантів на кордоні.

«Отже, мова йде більше про опрацювання деталей щодо убезпечення кордону. І як тільки ми узгодимо ці питання, я думаю, вже наступного місяця ми зможемо проголосувати (щодо допомоги Україні)», – зазначив Бейкон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За таких умов допомогу Україні погодять не раніше січня – після того, як Конгрес профінансує уряд та уникне потенційного шатдауну, пояснив конгресмен.

«Я підтримую як посилення безпеки на нашому кордоні, так і допомогу Україні. Я розумію нашого спікера (республіканця Майка Джонсона), він хоче погодити і те, і інше, але він вважає, якщо ми проголосуємо за допомогу Україні зараз, то питання безпеки кордону може залишитись невирішеним», – наголосив він.

Водначас громади п’яти українських областей отримали 22 мобільні котельні від США: їх планують передавати й надалі. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі X.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності