Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Доречність аукціонів під час війни, – хто придбав Ізмаїльський винзавод…

Фонд держмайна (ФДМ) продав на аукціоні в системі Prozorro.Продажі Ізмаїльський винзавод в Одеській області, яку щодня досі з моря атакують москалі ракетами та БПЛА…

Про це повідомляє пресслужба ФДМ.

Під час аукціону вартість винзаводу зросла в 11 разів – з 17,9 млн грн стартової ціни до 200 млн грн. За право приватизації у торгах змагалися чотири учасники.

Переможцем аукціону стала зареєстрована у березні цього року в Одесі компанія «Фінівест Груп П», бенефіціаром якої вказано Романа Лобанова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Винзавод у місті Ізмаїл заснований у 1949 році, має повний цикл виробництва ігристого вина та іншої виноробної продукції. ФДМУ виставив його на продаж у березні 2023 року.

Активи винзаводу складаються з виносховища, цеху перероблення винограду, цехів розливу, цеху виготовлення шампанських вин, складу готової продукції, виставкового комплексу, адмінбудівлі тощо. Загальна площа приміщень 27 200 кв. м. Активи розміщено в Ізмаїлі, а також у смт Суворове, с. Плавні та с. Приморське (база відпочинку).

Раніше активи винзаводу використовувалися приватним орендарем для виробництва шампанських та ігристих вин.

Переможець аукціону має 20 робочих днів для оплати вартості лота. Тільки після надходження коштів до бюджету буде підписано договір купівлі-продажу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо переможець відмовиться платити за лот, він втратить гарантійний внесок у розмірі 3,57 млн грн (20% від стартової ціни). Ці кошти передадуть до держбюджету.

Раніше повідомлялося, за час роботи платформи «Прозорро.Продажі» організатори торгів, заробили на онлайн-аукціонах 70 мільярдів гривень у місцеві бюджети різних рівнів.

Раніше повідомлялося, з початку 2023 року Фонд держмайна (ФДМ) провів 81 приватизаційний аукціон, в результаті яких залучив 1,03 млрд грн від приватних інвесторів. Більша частина цих коштів (65%) вже надійшла до державного бюджету.

На платформі Prozorro.Продажі вперше продали аукціон з продажу бурштину. Держсховище дорогоцінних металів і каміння заробило 1 мільйон гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З моменту запуску в Україні ринку землі в системі Prozorro. Продажі успішно завершилися 2 824 аукціони, які принесли організаторам 928 млн грн доходів.

В Україні приватизували за 201 млн грн морський порт «Усть-Дунайськ» в Одеській області.

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни на платформі Prozorro.Продажі повністю завершилося 11 тис. аукціонів, ще майже 1,4 тис. перебувають на етапі укладання угод.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності