Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Дострокове припинення самоізоляції людям, які повертаються з-за кордону, – ЦГЗ

У Центрі громадського здоров’я України дали поради, як достроково припинити самоізоляцію людям, що повертаються з новорічних подорожей з-за кордону, передає  пресслужба ЦГЗ.

Так, радять у Центрі, необхідно:

– Зробити ПЛР-тест у верифікованій лабораторії України.

За даними ЦГЗ, є визначений перелік лабораторій, які мають доступ до електронної системи Центру громадського здоров’я.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лабораторії, яких немає в переліку, не мають доступу до системи, а отже не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток “Дій вдома”.

– Дані про негативний результат вносить лабораторія самостійно.

Фахівці підкреслюють, що будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження лабораторія має ввести в електронну базу даних.

Номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок “Дій вдома”, і має бути записаний у правильному форматі, усі поля форми мають бути заповнені! Одна особа = один номер телефону (допускається іноземний номер). За коректність/оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Дані електронної платформи синхронізуються із сервісом “Дій вдома” автоматично. Синхронізація відбувається щогодини, без вихідних.

За умов, якщо у людини наявний результат негативного тесту ПЛР, виконаного за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники змусили встановити застосунок “Дій вдома”, у пресслужбі радять надіслати запит до Центру громадського здоров’я.

Нагадаємо, наприкінці грудня Кабмін погодив законопроект, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації. У проекті закону пропонуються штрафи у розмірі від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто – від 3400 до 8500 гривень.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності