Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Досить, що вже Медведчука віддали, – українці про Труханова і Богуслаєва

Українці з великим обуренням в соцмережах та на вулицях висловлюються щодо розгляду владою України можливості обміну колоборанта екс-директора заводу “Мотор-Січ” Богуслаєва, відповідно до його письмової заяви, як і про те, що проросійському меру Одеси Труханову дозволили вийти з-під домашнього арешту під заставу…

Нагадаємо:

1.

Що 4 травня 2023 року міського голову Одеси Геннадія Труханова Вищий антикорупційний суд відправив під варту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 13 млн грн. Тоді ж мер Києва і лідер партії “Удар” Віталій Кличко запропонував взяти Труханова на поруки. Тоді ж за міського голову Одеси Труханова внесено заставу, він вийшов із СІЗО. А згодом з’явилася інформація, що Труханов втік до Москви…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але вчора Труханов, якого підозрюють у корупційній справі щодо будівель заводу “Краян”, спростував інформацію про те, що він “втік з України”. Посадовець наголосив, що він перебуває під заставою в Одесі та “працює на українську перемогу”. Отакої )))

Про це повідомляє офіційний телеграм-канал Одеської міської ради.

2.

Речник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі Суспільному сказав що, “готові використовувати всі доступні елементи, щоб повертати наших полонених захисників і цивільних з російського полону”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У пресслужбі Служби безпеки України відмовилися коментувати можливість обміну колишнього президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва.

У пресслужбі керівника Офісу президента протягом дня не відповідали на дзвінки та повідомлення ЗМІ.

10 травня журналісти проекту Радіо Свобода “Схеми” оприлюднили лист-заяву за підписом В’ячеслава Богуслаєва на ім’я не Президента України, а керівника Офісу президента Андрія Єрмака. В ньому колишній голова підприємства “Мотор Січ” попросив включити його в список на обмін з росією.

Лист-заяву Богуслаєва з проханням про обмін, журналісти “Схем” оприлюднили у новому розслідуванні, в якому опублікували невідомі раніше записи телефонних розмов на той момент президента “Мотор Січі” Богуслаєва, які свідчать про те, що у розпал повномасштабного вторгнення РФ він блокував передачу гелікоптера Мі-2 українським розвідникам. Зокрема, він віддавав вказівки розібрати його на запчастини та приховати документи, які були необхідні для його експлуатації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні експрезидента “Мотор Січі” звинувачують у пособництві державі агресору, колабораційній діяльності, сприянню діяльності терористичної організації й, віднедавна, протидію ЗСУ. Наразі Богуслаєв перебуває в СІЗО і всі обвинувачення відкидає.

1 квітня Зеленський підписав укази про санкції проти понад 200 юридичних осіб і понад ніж 270 – фізичних. Зокрема, у списку опинилися колишній президент “Мотор Січі” В’ячеслав Богуслаєв.

Як повідомляла Служба безпеки України, після початку повномасштабного вторгнення Росії керівник “Мотор Січ” фінансував “ДНР” через сплату податків та зборів у бюджет самопроголошеної республіки.

У відомстві додали, що президент “Мотор Січі” співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої “ДНР” та метою якого є постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Правоохоронці провели обшуки та виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород експрезиденту АТ “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва РФ.

В’ячеслава Богуслаєва було затримано у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

8 лютого Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід експрезиденту підприємства “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності