Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Дожилися! – ПРОДУКТОВІ КАРТКИ для українців, – захист чи знущання?

В Україні на тлі різкого подорожчання продуктів задумалися про запровадження цільової підтримки для малозабезпечених на кшталт “продуктових чеків” або, як їх звичніше називати у країнах екс-СРСР, “продуктових карток”. Проте йдеться про систему, схожу на ту, що діє в США, а не про радянські “талони на продукти”. У Штатах гроші на продукти видають на пластикові картки. А в нашій країні програму можуть реалізувати за допомогою Дія – за принципом єПідтримки.

Таку ініціативу розглядають в Офісі президента, заявив ВВС радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко. Експерти вважають, що “продуктові чеки” – цілком реальна альтернатива державному регулюванню цін.

Варіант “продуктових чеків” розглядають через те, що адресна допомога завжди ефективніша, ніж загальне регулювання. Коли держава втручається в роботу ринку лише точково, і бізнес, і бюджет зазнають менших втрат.

Насамперед мають отримати підтримку найбільш уразливі та незахищені верстви населення. Як? Варіанти будуть розглядатися. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і введення food stamps у системі Дія – так званих “продуктових чеків”, як це практикується у США“, – заявив Устенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він уточнив, що будь-які такі заходи повинні вводитися виключно “за потребою”. А колишній в.о. міністра економіки (2020 р.) Павло Кухта не виключив, що через подорожчання газу більш ніж у 6 разів на рік, “продуктові чеки” можуть з’явитися вже у 2022 році.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності