Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Дозвільну службу (зброя) – ЛІКВІДОВАНО

Сьогодні, у понеділок 1 березня, голова Національної поліції Ігор Клименко повністю ліквідував дозвільну службу, яка видавала дозволи на зброю та контролювала її обіг. Причиною розформування цілого підрозділу та звільнення усіх працівників стала незаконна схема видачі дозволів на зброю, зокрема на вогнепальну. Поліцейські підробляли документи і пропонували свої послуги в інтернеті.

Працівники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції більше півроку слідкували за роботою дозвільної служби. Вони перевіряли підрозділи, які контролюють обіг зброї та видають на неї дозволи. Йдеться не лише про травматичну зброю, а й про мисливську вогнепальну нарізну зброю та гладкоствольну.

«Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», – повідомив Ігор Клименко.

За словами Ігоря Клименка, серед замовників незаконних дозволів були навіть працівники правоохоронних органів, депутати різних рівнів і представники органів державної влади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поки що відділ внутрішньої безпеки Нацполіції викрив дев’ятьох співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них – посадовці центрального апарату Національної поліції та працівники у регіонах. Усіх звільнено, зокрема начальника дозвільної системи поліції та першого заступника начальника профільного департаменту. Поліція передала справу щодо них у ДБР.

Тим часом усі архіви дозвільної служби опечатані, а кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю вилучать.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності