Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Друга стрілянина по людях за тиждень у Сербії, – чим небезпечні Сербія та Чорногорія

За даними Огляду стрілецької зброї 2018 року (Small Arms Survey), громадяни регіону мають у дев’ять разів більше зброї, ніж армія та поліція, а за кількістю зброї на душу населення лідирує Сербія та туристична курортна Чорногорія.

Масового вбивцю, який минулої ночі вбив вісім і поранив 13 осіб, заарештували сьогодні вранці в околицях сербського Крагуєваца.

Як пише Vecernje Novosti.

Зловмисника заарештували вранці у п’ятницю недалеко від Крагуєваца, в селі Вініште. Як стало відомо виданню, він переховувався у свого дядька.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ввечері у четвер 21-річний молодик відкрив вогонь з автоматичної зброї спочатку в селі Дубона, а потім у Малому Ораші та селі Шепшин. В результаті загинули 8 осіб, а 13 дістали поранення.

Одразу після стрілянини поліція розпочала операцію “Вихор” і масштабні пошуки вбивці. У роботах з розшуку вбивці брали участь 600 правоохоронців.

У пошуковій операції залучили всі спецпідрозділи та вертолітний підрозділ МВС Сербії.

Міністр внутрішніх справ Братислав Гашич назвав стрілянину біля Младеноваца терористичним актом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це вже друга смертельна стрілянина у Сербії за тиждень. Як повідомлялося, в середу вранці семикласник у Белграді здійснив кілька пострілів з пістолета свого батька в бік учнів та охорони своєї школи. За даними МВС Сербії, внаслідок стрілянини загинули вісім школярів і охоронець, ще шість учнів і вчителька отримали поранення.

Хлопця затримали після нападу, в нього знайшли два пістолети, які були зареєстровані на батька. Влада стверджує, що він готував напад протягом тривалого часу: в підлітка знайшли власноруч намальований план школи і список дітей, яких він хотів убити.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності