Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ДРУГИЙ ДИПЛОМАТИЧНИЙ КОНФУЗ З ЯПОНІЄЮ

Цими вихідними до Києва з офіційним візитом прибув прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе з дружиною.

Під час офіційної зустрічі з Сіндзо Абе та його дружиною президент Порошенко допустився грубої, з точки зору педантичних японців, помилки, дозволивши собі торкнутися японського Прем’єра, схопивши того за плечі, при виконанні маневру рокіровки, коли гість повинен стояти поруч дружини зустрічаючого господаря, а дружина гостя навпаки – поруч господаря.

Подібного конфузу свого часу припустився й попередник Порошенка Віктор Янукович під час зустрічі з імператором Акіхіто в Токіо, де теж проявив себе «на висоті». Так, Янукович тоді перший простягнув руку для привітання, хоча за правилами етикету це, при формальній рівності статусів, повинен робити господар, тим більше, якщо він старший за віком. Крім того, він тоді не вклонився імператорові, який не тільки набагато старший, але і нижчий «баті» за зростом. В той час, як в традиційній японській культурі погляд звисока для рівних – образливий.

За підсумками переговорів з президентом Петром Порошенко, підтвердив надання кредитних гарантій на суму в 1,5 млрд. доларів. Також у присутності прем’єра і президента було підписано угоду про виділення 108 млрд. ієн (1 млрд. 100 млн. доларів) на реконструкцію Бортницької станції аерації в Києві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Сіндзо Абе також заявив, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він запевнив, що під час головування у «Великій сімці», Японія буде робити все можливе для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Офіційний візит прем’єр-міністра Японії відбувся вперше в історії українсько-японських відносин.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності