Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Дуда довів, що він традиційний натурал

Внук загиблого в боях з червоними окупантами під Болеховом вояка УПА Пезидент Польщі Анджей Дуда вперше використав президентське право вето.

Як передає Польське радіо, він не підписав ухвалений парламентом закон про узгодження статі.

Згідно з цим актом, у Польщі має бути встановлена окрема судова процедура, за якою люди, чия статева ідентичність не відповідає зафіксованій у документах, можуть офіційно змінити стать. На сьогодні для ухвалення такого рішення суду потрібна згода батьків апліканта, незалежно від його віку.

Ухвалений Сеймом закон передбачає, що тепер згода батьків на зміну дитиною статі у документах потрібна лише до 18 років. Натомість офіційна зміна статі у дітей до 13 років, які народилися гермафродитами, забороняється.
На думку президента Анджея Дуди, закон має у собі багато суперечностей та недоопрацювань. Наприклад, з його тексту виникає, що людина може змінювати стать у документах навіть кілька разів протягом життя. Закон також опосередковано дозволить брати шлюби та всиновлювати дітей гомосексуалістам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Варто зазначити, що проект закону готувала депутат Сейму Анна Ґродзька – ​єдина транссексуал у парламентах країн ЄС. Ґродзька просила про зустріч з дудою у справі обговорення закону, але їй було відмовлено.

Рішення президента застосувати право вето хвалить Право і справедливість, а засуджують Громадянська платформа і ліві партії.

Щоб нейтралізувати президентське вето, Сейм мусив би повторно проголосувати за закон про узгодження статі більшістю у 60% голосів.

Хочеться побажати й іншим країнам ЄС, щоб і їхні лідери хоч на мить перестали бути лібераст-толерастами і згадали, що Європа раніше славилася своїми традиційними консервативними сімейними цінностями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами закордонних ЗМІ Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності