Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Два “будівельні” протести в один день у Івано-Франківську

Сьогодні в Івано-Франківську відбулося дві протестні акції пов’язані із щільною забудовою міста.

Так десяткпи мешканців мікрорайону Пасічна сьогодні перекрили одну з головних артерій міста – вулицю Галицьку. Люди більше години часу безперервно ходили по пішохідному переходу. А все через будівельна компанія “Вертикаль”, яка не зважаючи на власні обіцянки, сьогодні вранці вирубала дерева на будівельному майданчику біля школи №24, де БК “Вертикаль” збирається збудувати дві 10-поверхівки. Додамо, що частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.e6a54adf-d231-4f83-931d-cf72a57c884f

Інший протест, який ледь не перейшов у бійку, відбувся у сквері будинку №2 по вулиці Манюха в центрі міста.

Так сталося, що ця чудом вціліла невеличка зелена рекреаційна зона в центрі міста межує із огородженою довкола парканом багатоповерхівкою по вулиці Хотинській від БК “Ярковиця”. І ось сьогодні ближче обіду місцеві мешканці побачили, як у їхній сквер заїхав екскаватор і почав копати якісь велитенькі глибокі ями, а інші люди попривозили якісь стовпи і уже намагалися почати зрізати у сквері дерева під огорожею, що відділяє рекреаційну зону від багатоповерхового монстра. Люди не стали гаяти часу і викликали поліцію, а самі стали на обороні зелених насаджень.

Прибулій на місце подій поліції та мешканцям зайди із трактором так і не змогли пояснити, для проведення яких саме комунікацій і куди вони планували встановити у сквері стовпи, знищивши перед тим місцеві дерева. Так само не пояснили вони, яку саме структуру вони представляють. То вони називали себе представниками МІУКу (КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія»), то РЕМу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зважаючи, що поведінка зайд була вкрай провокуючою, все ледь не переросло у сутичку, якої завдяки поліції таки вдалося уникнути, а непроханим гостя сьогодні довелося піти з нічим, але вони пообіцяли незабаром повернутися…

Підготував Остап Сливка

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності