Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ДВА «ІНСТИТУТИ»? СИНЮТКА І ШЕВЧЕНКО?

Чим ближче у нас настає до час виборів, тим більше з’являється й усіляких видовищ. Адже, як там: хліба і видовищ?

Найввічливіший нардеп ВР за усі роки незалежності Олександр Шевченко є майстром на такі справи. І в цьому він навіть перевершив, так би мовити, «свого вчителя», Леоніда Черновецького… Для мешканців обласного центру Прикарпаття кожна його виборча кампанія до ВР стала незабутньою.

І хоч ремонт вулиці Набережної, який окрім заробітку був ще й частиною останньої такої його кампанії, виявився теж пам’ятним і перетворився сьогодні у відкрите кримінальне провадження, Олександру Шевченку цього виявилося теж мало.

Тому він в листопаді минулого року вигадав ще й т. зв. «Інститут розвитку міста «Новий Івано-Франківськ», який не слід плутати з якоюсь науковою установою чи ВНЗ. Це, радше, щось на кшталт громадської організації, якій реєструючі органи на звернення засновників присвоїли таку назву. Звісно, що сюди можуть входити і реальні науковці, вчені та ін., але все ж…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І ось цей «Інститут розвитку міста «Новий Івано-Франківськ» наприкінці минулого тижня проводив такий собі «полемізований» круглий стіл в готелі «Надія». І усе це за кілька місяців до початку чергової виборчої кампанії, чим, нагадавши про себе, змусив звернути на нього увагу.

І ось що тут цікавого, раніше за Шевченка, близько півтора року тому, такий «Інтитуту розвитку міста Івано-Франківська» анонсував нинішній голова Львівської ОДА, а тоді ще перший заступник міського голови Львова та екс-заступник міського голови Івано-Франківська Олег Синютка. І, буцімто, навіть його таки створив. А у Львові свій такий «інститут» вже давно існує та став комунальною установою!

Звісно, що тоді, коли Синютка це робив, він ще не був губернатором і не сподівався ним стати. Мріяти зайняти крісло Садового у Львові йому теж не доводилося, а ось повернутися до рідного Івано-Франківська у крісло мера, з таким великим досвідом за плечима, та ще й з «Інститутом» розвитку міста Івано-Франківська» – це цілком можливо…

Нині теж, слід розуміти, що губернаторське крісло, яке він посідає – це справа така: сьогодні дали, а завтра – забрали! Інша справа – крісло мера. Посадивши в нього… себе, ти вже наступні п’ять років на 99% маєш гарантію, що ніхто тебе відтіля не копне.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А тепер головне. Хто представлятиме інтереси Коломойського на Прикарпатті у боротьбі за крісло міського голови Івано-Франківська?

Олександр Шевченко? Беззаперечно, він – людина Коломойського, і в нього тут за кілька виборчих компаній уже значна кількість своїх виборців, як колись було у Черновецького в Києві, скажімо. Але при нинішніх стосунках Порошенка та Коломойського, ми розуміємо, що останньому потрібен і кожен його «багнет» у ВР. А де гарантії, що при умові перемоги Шевченка у боротьбі за крісло мера, на оголошених в такому разі перевиборах по округу знову переможе кандидат від Коломойського?

З іншого боку, враховуючи, що Синютка представляє собою команду Андрія Садового та «Самопоміч», яких уже давно усі дов­кола зараховують до «групи ПРИВАТизованих», а зважаючи на те, що губернаторів таки призначає Президент, де гарантія того, що він залишиться на посаді?

Загалом, не здивує й те, якщо несподівано виявиться, що згадані вище інститут раптом є одним цілим…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності