Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ДВОЄ “СЛУГ” сьогодні стали генпрокурором України та суддею КСУ

Сьогодні, 27 липня, відразу двоє нардепів від “Слуга Народу” одержали нові посади: один став новим генеральним прокурором України, інша – суддею Конституційного суду України.

Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні підтримала постанову «Про надання згоди на призначення президентом України Андрія Костіна на посаду генерального прокурора», яку на розгляд парламенту цього ж дня вніс Володимир Зеленський.

За таке рішення проголосували 299 народних депутатів.

Перед цим призначення одесита Костіна підтримав профільний парламентський комітет із питань правоохоронної діяльності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Народний депутат Костін (до парламенту потрапив під 108-м номером у списку «Слуги народу») був головою Комітету Верховної Ради з питань правової політики. Також його називають людиною близькою до глави ОПУ Андрія Єрмака…

Верховна Рада 19 липня підтримала подання президента Володимира Зеленського про звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора України.

17 липня президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурора Ірини Венедіктової. Іншим указом виконання обов’язків генпрокурора покладено на Олексія Симоненка.

Водночас також сьогодні Рада призначила суддею КСУ депутатку Ольгу Совгирю.

Колишня представниця Верховної Ради у КСУ стала його суддею. “За” це рішення проголосували 293 депутати при необхідних 226.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Верховна Рада у середу, 27 липня, проголосувала за призначення депутатки від фракції “Слуга народу” Ольги Совгирі суддею Конституційного суду за своєю квотою, передають “Українські новини”.

Совгирі 41 рік, вона є кандидаткою юридичних наук. На виборах 2019 року вона пройшла до Верховної Ради під номером 122 у списку партії “Слуга народу”. У парламенті вона обіймала посаду заступниці голови комітету з питань правової політики, а також була постійною представницею Верховної Ради у Конституційному суді України.

Вибори голови КСУ

Термін повноважень колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького завершився 15 травня 2022 року, а вже за чотири дні на спеціальному засіданні КСУ склала присягу нова суддя Оксана Грищук.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України Тупицький незаконно виїхав за кордон, і, за даними Офісу генерального прокурора, нині перебуває в Австрії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

КСУ має обрати нового голову суду серед членів суду, він має набрати не менше 10 голосів. Загалом до складу Конституційного суду має входити 18 суддів: по шестеро від президента України, Верховної Ради та з’їзду суддів. Востаннє КСУ для обрання голови збирався у червні, тоді жоден кандидат не набрав необхідної кількості голосів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності