Більше того, YouTube заблокував усі матеріали, у яких міститься російський гімн.

Про це йдеться у повідомленні Роскомнагляд.

«На адресу (американської, – ред.) компанії Google скерована вимога зняти обмеження на публікацію матеріалів, що містять гімн Росії, накладені відеохостингом YouTube під приводом порушення авторських прав. Гімн, як й інші державні символи, не є об’єктом авторських прав», – пишуть росіяни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Росії назвали рішення YouTube «неприхованим і неприпустимим хамством» й натякнули телеканалам про перехід на російський відеохостинг.

«Звертаємо увагу російських власників каналів, які розміщують свій контент на вказаній платформі, на доцільність переходу на російські відеохостинги», – зазначає Роскомнагляд.

Що значить судитися в американському суді із Google, YouTube чи Facebook ЧИТАЙТЕ ТУТ: Повернути акаунт через суд, – які Ваші шанси?..

Тому, скоріш за все історія скінчиться, як в Україні із російськими “ВКонтакте” та “ОКласники”, чи в Китаї із Facebook, де додаток-соцмережу заборонили і заблокували, хоча таке ігнорування з боку півтора мільярда китайців не заважає Марку Цукербергу поки залишатися мультимільярдером. Але з кожним днем все більше користувачів в цілому світі шукають альтернативи Facebook-у через його втручання у свободу слова та цензуру буквально всього і всіх…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ну, а для українців це є маленькою перемогою: