Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Дитинство, юність і молодість Ісуса пройшли у цьому будинку…

Є дуже великі підстави вважати, що в будинку I століття, рештки якого знайшли в Назареті, минуло дитинство Ісуса Христа, вважає професор археології з Університету Редінга Кен Дарк.

Припущення виникло ще в 1880-х роках, коли рештки будівлі знайшли під монастирем, який побудували пізніше. У 1930-х роках вчені відкинули цю ідею, місце розкопок залишили, але у 2006 році у Назарет приїхав професор Дарк.

Я не ставив перед собою завдання знайти будинок Ісуса, я займався історією міста як центру християнського паломництва у візантійську епоху, – каже він. – Але на мене чекав неймовірний сюрприз“.

Над руїнами будинку є рештки візантійської церкви, на місці якої пізніше з’явився жіночий монастир Сестер Назаретських.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“З письмових візантійських джерел відомо, що на місці будинку Марії та Йосипа побудували церкву Годівлі, присвячену вихованню немовляти Ісуса, і рештки будинку збереглися в її крипті. До наших днів вона не дійшла, але свого часу була місцем масового поклоніння, про що йдеться в описах паломництв VII століття. Майже напевно це і є та сама церква”, – каже професор Дарк.

Проведений ним аналіз виявив, що будинок належить до I століття і що він був майстерно врізаний в схил кам’янистого пагорба. Той, хто його побудував, мав бути чудовим фахівцем з кам’яного будівництва (давньогрецькою мовою “тектоном”), яким, відповідно до Біблії, і був Йосип.

Те, що будинок належав батькам Ісуса, навряд чи можна коли-небудь довести стовідсотково, але сукупність фактів дозволяє говорити про це з дуже високою певністю, стверджує професор Дарк.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності